Rotterdam viert 77 jaar Maastunnel

Het overweldigende succes van de Tunnel of Love smaakt naar meer. De gemeente Rotterdam staat dan ook open voor nieuwe kunstinitiatieven om de loopbuis van de Maastunnel in de schijnwerpers te zetten. ,,Dit is was eenmalig, maar wie weet. Wat niet is, kan komen. Mochten er in de toekomst nieuwe initiatieven komen, dan staan we daar zeker voor open, zeker na dit succes’’, zegt woordvoerder Brigitte Moratis van Stadsbeheer Rotterdam.

Succes Tunnel of Love smaakt naar meer feestjes in Maastunnel

Sandra de Vliegh 18-02-19, 12:29
https://www.ad.nl/rotterdam/succes-tunnel-of-love-smaakt-naar-meer-feestjes-in-maastunnel~aab81559/

Het hartjesbombardement van de afgelopen week was een cadeau van de Rotterdamse kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart van Studio Vollaerszwart voor de 77ste verjaardag van de tunnel op 14 februari, toevallig ook Valentijnsdag. Madje Vollaers kan er nog steeds niet bij. ,,Het is echt een wondertje, 80.000 bezoekers, ik ben er nog steeds een beetje wiebelig van’’, reageert ze. ,,We hebben eerder een Tunnel of Love in Eindhoven en Istanboel gehad en wisten dat het druk kon worden, maar dit, in je eigen stad op best wel een moeilijke plek om te komen, dat is te gek.’’

Tien dagen lang – wegens succes twee dagen langer dan gepland – sierden 35.000 fluorescerende hartvormige stickers de voetgangerstunnel onder de Nieuwe Maas. Het kunstproject, mogelijk gemaakt door de particuliere Stichting Droom en Daad, die met kunst Rotterdam mooier wil maken, trok tien keer zoveel bezoekers als verwacht. Op sociale media gingen de foto’s en filmpjes met de hashtag #onzetunneloflove viral.

Aankleden
Studio Vollaerszwart is geen onbekende in het ‘aankleden’ van Rotterdam. Eerder maakten de kunstenaars de sterrenhemel op het Nationale Nederlandengebouw, de vlaggetjes aan de Erasmusbrug en staken ze half Rotterdam in de blauw-witte streepjes toen de wereldberoemde modeontwerper Jean Paul Gaultier exposeerde in de Kunsthal.

Dus volgend jaar weer de tunnel in? Madje: ,,Dit was echt tijdelijk, je moet genieten van het moment, maar we hebben natuurlijk altijd wel ideeën. Al zal het moeilijk worden om dit succes te overtreffen. En er is ook niks vervelends gebeurd. Wel ging iedereen op de hartjes schrijven. We hebben het twee dagen tegen kunnen gehouden, maar daarna ging het los. We zouden trouwens best wel met onze Tunnel of Love naar andere wereldsteden willen. New York, Japan, vijf volle koffers met hartjes en we kunnen komen.’’

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.