Ontwerpverkenning IJ-oeververbindingen

Uit het concept rapport:


“In deze bijlage Ontwerpverkenning IJ-oeververbindingen is het materiaal verzameld van het ontwerponderzoek naar bruggen, tunnels en het metrostation Sixhaven, dat verricht is ten behoeve van de Nota van Uitgangspunten Sprong over het IJ.

Na een overzicht van nautische en verkeerskundige randvoorwaarden worden de relevante oplossingen gepresenteerd voor de drie onderdelen van het IJ – centraal, oost en west.
De oplossingen zijn schetsontwerpen, die gebruikt zijn om te kunnen beoordelen of en hoe bruggen en tunnels ingepast kunnen worden en of en hoe voldaan kan worden aan de nautische en verkeerskundige eisen. Bovendien zijn de schetsontwerpen gebruikt om kostenramingen te kunnen maken.

In de volgende fasen van Sprong over het IJ zullen de ontwerpen van de gekozen varianten verder uitgewerkt worden in samenwerking met gespecialiseerde architecten- en ingenieursbureaus en met aannemers. De gepresenteerde schetsontwerpen geven een eerste beeld van hoe bruggen en tunnels eruit kunnen zien en hoe ze ingepast kunnen worden. Bij bruggen gaat het daarbij vooral om de doorvaart voor verschillende typen schepen en de inpassing van de aanbruggen met de hellingbaan. Bij tunnels is vooral de toegang van belang.

Van alle schetsontwerpen is een Technische onderbouwing Varianten gemaakt. Bovendien zijn allerlei Detailonderzoeken verricht. Tot slot van deze bijlage is een overzicht van dit materiaal opgenomen.”


Lees hier het volledige concept rapport

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.