21 november Spoeddebat Commissie RO Amsterdam

Na de harde brief van Rijkswaterstaat waarin zij alle 6 de varianten afkeuren, en de nodige aandacht die dat heeft gekregen in de pers, heeft de gemeente besloten tot een spoeddebat commissie ruimtelijke ordening 21 November 2018.

Wat doet een raadscommissie?
Voordat de raad besluit, worden de meeste onderwerpen eerst in een raadscommissie besproken en voorbereid. Besluiten neemt de commissie niet, maar discussie gaat vaak dieper dan die in de raad. Een commissie richt zich namelijk op bepaalde onderwerpen. In zo’n raadscommissie zitten de experts van de politieke partijen, de woordvoerders. Ook zijn er ambtenaren aanwezig die een toelichting kunnen geven. In deze raadscommissie vergadering is meteen een gelegenheid om in te spreken (je eigen visie te geven op dit geheel). Men moet zich daarvoor aanmelden.

Voor ons als betrokken bewoners is het van groot belang is dat wij NU wel ons zegje mogen/kunnen doen.  De ambtelijke werkgroep brug over het IJ heeft niets maar dan ook niets met onze commentaren, opmerkingen en aanbevelingen gedaan.

Hoe gaat het in z’n werk

Ook als je niet inspreekt zal een hoge opkomst van betrokken buurtbewoners de nodige invloed hebben, oftewel: komt allen 21 november naar de Stopera.

Kun je niet komen, maak dan je mening kenbaar per email en stuur die naar een lid van commissie van jouw voorkeur. Een lijst met raadsleden en hun emailadressen vind je hier: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeenteraad/raadscommissies/raadscommissie-ro/emailadressen/

Maxim en Tjerk

4 antwoorden
 1. Ed Eringa
  Ed Eringa zegt:

  Ik zal inspreken, zij het schriftelijk omdat de vergadering op een werkdag valt. De minister heeft meegedeeld dat de keus voor of tegen een brug aan de gemeenteraad van Amsterdam is, de raad heeft zich bijna unaniem voor de brug uitgesproken en nu werkt het ministerie tegen. Het argument is veiligheid waar het Rijk intensief, kruisend pontverkeer en andere bruggen over binnenvaartcorridors als veilig beoordeelde. Dat standpunt is onhoudbaar, en de minister weet het donders goed.

  Beantwoorden
 2. Hemker
  Hemker zegt:

  Het is mij nog steeds een raadsel .waarom de gemeente raad kist voor een.
  Het meest drukts bevaarde deel van Nederland.
  Leg je gewoon neer bij de afkeuring van Rijkswater staat.
  De brug staat de meeste tijd open.
  Want gemeten is dst ruim 45%.
  Van het scheeps verkeer te hoog
  Is. Dus afblazen de brug.
  Het is een brug te ver.
  En voor 60% van de fietsers ook te hoog.
  Hg wim Hemker

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.